Tech


Opmerking : Het wijzigen van de prestaties van een fiets met hulpmotor kan er toe leiden dat de wettelijke normen geldende voor het voertuig ruim oveschreden worden, daarom kan er niet genoeg op gewezen worden dat een dusdanig aangepast voertuig alleen op een circuit bereden mag worden !

Dit zijn de tuning pagina's van Peter, maar alsnog in aanbouw, kom gerust later nog eens terug

=================O==============

DEEL I

De Filosofie

Net als ieder levend wezen heeft ook een brommer zo z'n (h'r) kleine levensbehoeften, voor topsporters gelden diezelfde behoeftes alleen wat sterker.....

Dagelijkse dingen als Ademhaling, Hartslag, Voedsel, Kleding, Schoenen, Skelet en Conditie, zijn ook terug te vinden in de behoeftes voor een goed werkend 50cc beestje, als Spoeling, Ontsteking, Stroomlijn, Banden, Frame en Onderhoud . Net als bij een sporter dienen er enige veranderingen in de omstandigheden te worden aangebracht om de prestaties te verbeteren.

De ideale brommer heeft altijd lucht, en brandstof genoeg over de hele toerental range, van stationair tot vol toeren. Met een vonk op het perfecte tijdstip, rijdend op plakkende banden, een stroomlijn met een cw waarde van 0 een onverwoestbaar frame wat niets weegt en onderhoudsloos is, jammer dat dit onverenigbaar is met de PRAKTIJK.

DEEL II

De Beperkingen

DEEL III

Kleine verbeteringen

The original port lay out,

And after a little work on it

D3 and D4 max 33% of the bore, the exhaust height 30 -45 % of stroke, all channels are preferably polished

DEEL IV

Het grotere werk

Probeer de volgende boeken te pakken te krijgen :

Tuning pagesTerug naar de hoofdpagina

last updated 9-2-99


1999-2009 © PnP-Systems Holland